Rolul tatălui în viața copilului mic

Elena Viata de familie , , , , , , , , ,

         Rolul tatălui în viața copilului mic

 

De multe ori ne punem întrebarea de ce soțul  meu nu mă ajută cu copilul sau de ce își caută treabă în altă parte când am mai mare nevoie de el. Și eu mi-am pus această întrebare de multe ori și am ajuns la concluzia că nu toți bărbații sunt la fel.

Uitându-mă în jurul meu, eu cred că unora le este teamă să nu greșească cu ceva sau să nu rănească copilul cu ceva pentru că s-ar simți vinovați, sau așa sunt unii bărbați mai neîndemânatici, dar ei își iubesc familia foarte mult și ar face orice pentru ea.

Soțul meu de exemplu, nu a vrut să insiste să țină fetița în brațe prea mult în primele 6 luni pe motiv că e prea fragilă și dacă o lovește sau pățește ceva când o ia în brațe. El este o persoană foarte dură la servici dar când vine acasă și vede copilul se topește. Nici nu știa cum să o țină, pur și simplu îi era frică.

Nu am insistat deoarece îmi făcea toate mofturile în general, mă lasă să mă odihnesc, mă ajută cu toate să îmi fie mai ușor cu copilul și atunci compensa faptul că ii era frică să stea cu copilul. Am observat că și ceilalți frați ai lui fiind tot bărbați aveau cam aceeași problemă deci era ceva normal, nu se prefăcea.  Fratele meu în schimb i-a făcut baie fetiței lui din a patra zi de viață de când a venit din maternitate, i-a dat să mănânce, deoarece că soția nu putea să alăpteze din cauza unor probleme,  pentru că era invers, soția lui era puțin fricoasă. Deci se poate întâmpla și la femei.

Important este să fie unul din familie mai bățos și să nu între în panică și atunci va fi bine.

Aștept și părerile voastre.

 

 

Facebook Comments

You May Also Like..

Curățenia de sărbători

Curățenia de sărbători Nu știu dacă voi fi criticată sau apreciată dar eu îmi voi spune părerea în legătură cu […]

Compromisul într-o relație

Compromisul într-o relație Sper că până la final să vă dați seama dacă este potrivit acest titlu articolului meu sau […]

Cât de răi sunt oamenii!

Cât de răi sunt oamenii! Scriu acest articol în urma unei întâmplări care am avut-o cu fetița mea la școală […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *