Ceaiul de sunătoare la copii de toate vârstele și adulți

Elena Viata de familie , , , , , ,

Ceaiul de sunătoare la copii de toate  vârstele și adulți

Cum să încep? Într-o zi unei colege la servici îi era foarte rău. O durea stomacul foarte tare. Spunea că a făcut o indigestie, a luat pastile de stomac, nu mâncase prea bine că nu putea din cauza durerii și mi-a mai cerut o pastilă, poate aveam ceva la mine. Din păcate nu aveam pastile, dar mi-am amintit că aveam niște pliculețe cu ceai de sunătoare prin geantă și i-am dat să își facă.M-a întrebat la ce este bun și nu mi-a venit să cred că îmi pune această întrebare știind că ea locuiește la țară și are câmpul în spatele casei, iar bunicii ei sunt tot de la țară. I-am explicat ce efecte are și nu avea  cunoștință deloc despre această plantă.I-a făcut foarte bine și a spus că își va cumpăra și ea să aibă mereu în casă pentru fetița ei.

Atunci mi-a venit ideea să scriu acest articol chiar dacă poate multe persoane cunosc această plantă și știu mult mai multe despre ea. Eu nu o să vorbesc în termeni medicali pentru că nici eu nu îi înțeleg prea bine și ar trebui să caut pe google explicațiile, vă voi spune din experiența mea personală cât de bine îmi face acest ceai mie și familiei mele.Cine nu are încredere să nu îl folosească sau să ceară și alte păreri, nu vreau să creadă cineva că mă dau mare doctor.

Eu cunosc această plantă de când eram mică și mergeam în vacanțele de vară la bunici unde era  fix perioada de fructe multe și verzi și poate cei mai trecuți de 30 de ani vă amintiți că nu puteați să vă abțineți să nu gustați ceva de prin copaci. Și eu făceam la fel, întâi mâncam de poftă apoi mă lua durerea de stomac și trei-patru zile nu mai știam nimic decât că vomam întruna și aveam dureri cumplite de stomac.Știți că la țară bunicii înainte să ajungă la doctor foloseau toate plantele pământului pentru diferite boli și dacă nu dădeau nici un rezultat mergeau la doctor. La fel făcea și bunica mea, doar că ea avea foarte mare încredere în ceaiul de sunătoare și în cazul meu nu era nevoie să mai ajung la doctor pentru că îmi reveneam cu acest ceai. Peste ani am uitat de el pentru că nu am mai avut probleme, până când a venit pe lume fetiță mea, și ca la orice copil mic au început problemele, ori durere de burtică, ori diaree, ori constipație și nu voiam să insist pe medicamente foarte mult, îmi place să merg pe cele naturiste dacă nu este ceva foarte grav. Într-o zi mi-am amintit de bunica și ce îmi dădea ea în aceste situații, i-am dat și eu fetiței mele și i-a prins foarte bine. Eu îl am mereu în casă acest ceai și îl folosim toți, inclusiv soțul meu care are probleme cu colonul și împreună cu ceaiul de mentă îi face foarte bine.Este bun și pentru balonare, greață și am auzit că și pentru sistemul nervos și ficat.Eu îl folosesc doar pentru sistemul digestiv. Îl recomand cu încredere.

Din câte știu și ceaiul de mușețel este la fel de benefic pentru aceste afecțiuni.Și eu îl folosesc dar mai rar. Am mai multă încredere în ceaiul de sunătoare.

Este posibil să mai fie și alte plante la fel de benefice și poate că nu le cunosc eu așa cum colega mea nu cunoștea această plantă, de aceea aștept părerile voastre în legătură cu aceasta.

 

Facebook Comments

You May Also Like..

Curățenia de sărbători

Curățenia de sărbători Nu știu dacă voi fi criticată sau apreciată dar eu îmi voi spune părerea în legătură cu […]

Compromisul într-o relație

Compromisul într-o relație Sper că până la final să vă dați seama dacă este potrivit acest titlu articolului meu sau […]

Cât de răi sunt oamenii!

Cât de răi sunt oamenii! Scriu acest articol în urma unei întâmplări care am avut-o cu fetița mea la școală […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *