A început școala

Elena Diverse, Viata de familie , , , ,

A început școala

Parcă mai ieri a fost serbarea de sfârșit de an. Mi se pare că a trecut așa repede vacanța și sună din nou clopoțelul pentru copii noștri să între în clase. Poate că cei care nu au avut nici o activitate pe timpul verii li s-a părut mai lungă vacanța, dar noi nu prea am simțit asta.Unele cluburi de dans sau alte activități nu au vacanță vara, că doar îi plătești,se mai adaugă și plecatul în concediu și temele din caietele de vacanță și s-a dus.Zilele trecute era așa o forfotă în magazine pentru achizițonarea de rechizite încât credeai că vor fi ultimele lucruri și nu vei mai găsi niciodată așa ceva. Nu am să înțeleg niciodată de ce în general lăsăm totul pe ultima sută de metri și cumpărăm produsele la un preț foarte mare în loc să cumpărăm ce avem nevoie pentru început și apoi când vin reducerile să luăm la un preț mai mic. Unii ar spune, ,,dacă nu mai am bani mai târziuʺ, dar dacă în timpul anului se termină caietele sau orice alte lucruri care le-ai cumpărat din lista de rechizite tot trebuie să mai iei ceva. Dar nu avem ce face, așa se procedează din totdeauna și va mai dura până ne schimbăm gândirea.

Un lucru pe care nu îl înțeleg, este , de ce nu se mai poartă obligatoriu uniformă la școală. Eu cred că este mai plăcut să intri într-o clasă și să vezi toți copii îmbrăcați la fel, decât să vezi toate culorile curcubeului.Nu mă refer la cei trecuți de clasa a 8-a, cu toate că ar fi bine și acolo. În plus te scapă și de grija zilnică, ,,cu ce să îmbrac copilul astăziʺ, sau vine copilul de la școală și spune ,,, mami, fetița cutare are o bluză de la nu știu ce firmă, vreau și euʺ. Știu că o parte din voi spuneți că sunt învechită în gândire dar eu cred că ar fi drăguț.

Trecând peste asta, mai avem trezitul de dimineață, ce voi pune azi copilului în pachețel la școală, teme, activitățile extrașcolare, și timpul trece foarte repede, nici nu îți dai seama.

Pe deoparte parcă e mai bine așa, trece timpul altfel și când vine vacanța parcă simți că ai și tu puțin mai mult timp liber.

Succes copiilor la școală și multă răbdare părinților că este nevoie în zilele noastre.

 

 

 

Facebook Comments

You May Also Like..

Curățenia de sărbători

Curățenia de sărbători Nu știu dacă voi fi criticată sau apreciată dar eu îmi voi spune părerea în legătură cu […]

Compromisul într-o relație

Compromisul într-o relație Sper că până la final să vă dați seama dacă este potrivit acest titlu articolului meu sau […]

Cât de răi sunt oamenii!

Cât de răi sunt oamenii! Scriu acest articol în urma unei întâmplări care am avut-o cu fetița mea la școală […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *