Cerșetoria

Elena Diverse, Life style , , , ,

Cerșetoria

Abia aștepam să scriu acest articol, după ce am avut o întâmplare ciudată cu o cerșetoare. 

Mergeam într-o zi la antrenament cu fiica mea, și pe drum i-am cumpărat niște fursecuri de la o patiserie selectă foarte bune, parcă erau făcute în casă. A mâncat câteva și i-au mai rămas. Am lăsat-o la antrenament și am mers să mă plimb o oră, nu avea rost să stau acolo. Pe drum apare la un moment dat o bătrânică mică de statură, neîngrijită. A început să ceară cu o voce pierdută, spunea că vrea bani că nu are ce mânca, dar vorbea în așa fel că îți venea să scoți tot din geantă și să îi dai. Am observat că preoții niciodată nu dau bani cerșetorilor și în general oamenilor sărmani, în schimb îi trimite la biserică sau prin diferite centre pentru a fi ajutați. Și unii oameni mai spun că nu e bine să dai bani cerșetorilor, să le dai de mâncare. Eu așa fac.Am scos din geantă fursecurile care mi-au rămas, oricum bani nu aveam, era înainte de salariu, i le-am dat. La început nu a realizat ce avea în pungă, mi-a mulțumit, mi-a spus toată povestea care o știe toată lumea cu ,,să îți dea Dumnezeu sănătate la familie,……etc.,,, dar când a deschis punga și s-a uitat, și-a schimbat total comportamentul și vocea și a început să țipe că ea nu mănâncă biscuți, nu vrea așa ceva, mai bine îi aruncă.Nu mi-a venit să cred ce aud și ce văd. M-am îndepărtat și tot mai auzeam vocea ei cum mă certa și îmi spunea tot felul de chestii.Nu am știut ce să cred.De atunci îmi este frică să le mai dau ceva cerșetorilor de pe stradă, să nu am vreo surpriză neplăcută.Nu vreau să generalizez, dar am văzut foarte des persoane sărace care cerșesc, și dacă nu le dai bani și primesc mâncare în schimb, o aruncă.Am auzit un copil de țigan cum îi spunea unei doamne să nu îi dea mâncare, să îi dea bani că nu îl primește tatăl lui acasă dacă nu îi duce cât trebuie. Sau sunt multe rețele de traficanți care aduc persoane imobilizate sau cu dizabilități, îi așează în diferite locuri din oraș și dacă nu produc o anumită sumă care o spun ei, ori îi bate ori îi ține flămânzi.
Este foarte dureros ce se întâmplă în lumea aceasta și de ce autoritățile nu iau nici un fel de măsuri.Cred că doar 1% sau 2% dintre oamenii sărmani care cerșesc spun că vor ceva de mâncare nu doar bani.O mai văd din când în când pe acea bătrână în zona în care merg cu fetița la antrenament, cerșind cu aceeași voce pierdută, dar când îmi amintesc ieșirea care a avut-o în ziua aceea, chiar dacă greșesc poate, merg mai departe.Din păcate pe cei mai mulți dintre ei, cei mai mulți bătrâni, nu trebuie să îi judecăm, pentru că nu știm ce trecut au avut, și i se poate întâmpla oricui să ajungă pe stradă și să nu aibă ce mânca.
Chiar dacă nu trăim în lux trebuie să îi mulțumim lui Dumnezeu că suntem sănătoși și avem unde sta și ce mânca.

Facebook Comments

You May Also Like..

Curățenia de sărbători

Curățenia de sărbători Nu știu dacă voi fi criticată sau apreciată dar eu îmi voi spune părerea în legătură cu […]

Compromisul într-o relație

Compromisul într-o relație Sper că până la final să vă dați seama dacă este potrivit acest titlu articolului meu sau […]

Cât de răi sunt oamenii!

Cât de răi sunt oamenii! Scriu acest articol în urma unei întâmplări care am avut-o cu fetița mea la școală […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *