Jocurile copilăriei

Elena Diverse, Life style, Viata de familie , , ,

 

Jocurile copilăriei

Treceam într-o zi pe lângă un parc de joacă și am observat un grup de copii cum se jucau ,,țară, țară, vrem ostași,,. Pe loc mi-au venit în gând jocurile copilăriei. Poate cei trecuți de 30 de ani va mai amintiți ce frumos era în copilărie, mai țineți minte jocul, ,,șotronʺ, sau ,,ațaʺ , ,,lapte grosʺ, ,,hoții și vardiștiiʺ cum îi spuneam noi la bloc sau leapșa. Azi, datorită tehnologiei avansate, a jocurilor pe telefonul mobil sau pe tabletă, programul foarte încărcat de la școală al copiilor sau al părinților, ne-au făcut să uităm acele bucurii de atunci. Unii copii nici nu știu ce înseamnă acele jocuri sau li se par plictisitoare. Dar atunci cred că îi ajuta mai bine să se relaxeze și să socializeze cu alți copii decât acum cu toate rețelele de socializare sau cu jocurile online. Țineți minte că la școală aveam oră de lucru manual unde ne învăța să folosim ața, acul, băieții lucrau cu vestitul ,,traforașʺ, parcă așa se numea, nu mai știu dacă așa se scrie corect, oricum era foarte distractiv și util în același timp.Poate o să spuneți că sunt comunistă, dar atunci știu că mama ne lăsa pe mine și pe fratele meu în fața blocului seara până mai târziu și nu stătea cu frica în sân că vom pleca undeva sau că ne vom bate cu alți copii, sau nu ne însoțea în parc niciodată. Azi vedem tot mai mulți copii însoțiți de părinți sau de bunici și stau tot timpul cu ochii pe ei să nu ii bată alți copii sau să nu se lovească. Eu știu că atunci când am fost mică tot timpul aveam genunchii cu coajă de la căzături și lovituri. Acum fetița mea dacă se lovește puțin plânge de parcă ar păți ceva foarte grav. Cel mai mult îmi plăcea vara când mergeam la țară la bunici în vacanță și ne jucam până seara târziu cu copii vecinilor, sau iarna când ne adunam mai mulți și mergeam cu sania pe un deal mai înalt și ne trăgeam acolo până ne lua frigul și veneam acasă cu hainele pline de țurțuri și zăpadă.Am mai observat azi doar la unele cluburi cu activități pentru copii sau în cantonamentele unde merg pentru a se antrena, că unii antrenori mai fac acele jocuri cu copii, iar unii copii nu le văd ca pe un joc ci ca parte din antrenament.

Este frumos și acum când copii au tot ce își doresc, dar parcă și atunci era frumos și distractiv. Vă las și pe voi să vă amintiți și alte jocuri frumoase din copilărie și poate le arătați copiilor. Distracție plăcută!

Facebook Comments

You May Also Like..

Curățenia de sărbători

Curățenia de sărbători Nu știu dacă voi fi criticată sau apreciată dar eu îmi voi spune părerea în legătură cu […]

Compromisul într-o relație

Compromisul într-o relație Sper că până la final să vă dați seama dacă este potrivit acest titlu articolului meu sau […]

Cât de răi sunt oamenii!

Cât de răi sunt oamenii! Scriu acest articol în urma unei întâmplări care am avut-o cu fetița mea la școală […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *