Cât de răi sunt oamenii!

Elena Diverse, Life style, Uncategorized, Viata de familie , , , , ,

Cât de răi sunt oamenii!

Scriu acest articol în urma unei întâmplări care am avut-o cu fetița mea la școală și pentru care nu știu dacă să fiu revoltată sau să îmi fie milă de unii oameni foarte răi care acuză fără să știe despre ce este vorba într-o problemă.

Să vă povestesc.După ce au terminat orele la școală copii au așteptat părinții într-un spațiu mai liber unde erau mai multe pietre. Cum aproape toți copii au telefoane mobile în zilele noastre și fetița mea(de 9 ani) are si ea ca majoritatea copiilor din clasă. La un moment dat copii au vrut să se joace un joc unde le trebuiau ambele mâini libere, iar o colegă a fetiței mele și-a pus telefonul pe o piatră lângă care era și ghiozdanul fetiței mele cu un buzunar deschis, pentru că așa îl ține ea mai tot timpul. Când au terminat jocul au vrut să plece acasă, iar copilul meu a luat repede ghiozdanul și fiind mai multe lucruri pe acolo, din greșeală telefonul colegei i-a căzut în acel buzurar deschis. Nu și-a dat seama până în tramvai când a vrut să scoată telefonul ei și a dat peste acel telefon și a rămas uimită pentru că inițial nu știa al  cui este și cum a ajuns la ea în geantă. Știu că poate o să spuneți că la 9 ani copii pot face multe, dar nu este cazul copilului meu care a primit o educație foarte bună și ea nu știe nici să jignească nici să lovească, nici să înjure, și nici să ia ceva de la cineva fără să ceară voie. I-a explicat mamei mele care era cu ea că nu știa al cui era telefonul, iar între timp telefonul a început să sune. La început a ezitat să răspundă, apoi a  răspuns și la celălalt capăt era bunica fetiței care și-a pierdut telefonul, bunica fiind acasă pentru că fetița aceea merge singură acasă, ea doar o suna să vadă unde este.A încercat fetița mea să îi explice că nu știe cum a ajuns telefonul la ea, dar nu prea a avut cu cine să discute pentru că acea persoană a început să o jignească și să o facă mincinoasă și hoață. Apoi femeia a vorbit cu mama și au stabilit să se întâlnească într-o stație să îi înapoieze telofonul. Binențeles că s-au  întâlnit și au continuat jignirile la adresa copilului meu, ea nefiind la curent cu ce s-a întâmplat de fapt.

Între timp m-a sunat doamna învățătoare să mă întrebe dacă  telefonul fetiței respective este la fetiță mea pentru că, acea fetiță i-a explicat doamnei că și-a pus telefonul pe o piatră și poate a căzut în ghiozdanul fetiței mele.I-am spus doamnei să punem copii față în față să vedem cum s-a întâmplat și de ce acea femeie îmi acuză copilul pentru ceva ce nu a făcut. Ne-am întâlnit, eu plecând de la servici, nu am reușit să vorbesc cu acea doamna revoltată, fetița mea abia mai respira de atâta plâns spunând întruna că nu știe cum a ajuns telefonul acolo,iar colega ei a explicat că știe că l-a pus pe piatră lângă ghiozdanul fetiței mele și este posibil să fi alunecat. Și-a cerut scuze de la fetița mea pentru bunica ei că a acuzat-o degeaba și a spus că așa îi face tot timpul. Cu bătrâna aceea încă nu am reușit să iau legătură în schimb i-am explicat mamei fetiței că , copilul meu are tot ce îi trebuie și nu are nevoie de la nimeni de nimic nici măcar din curiozitate, iar dacă voia într-adevăr să-l fure poate îl ascundea și nu îl arăta nimănui.

Prin acest articol am vrut să subliniez faptul că  este foarte bine că înainte să acuzăm pe cineva este bine să aflăm părerile persoanelor implicate în incident, mai ales când este vorba de copii, unde unele persoane întâi lovesc copii altora și pe urmă îi întreabă ce s-a întâmplat,lucru care s-ar fi întâmplat și la mine dacă nu era mama cu fetița mea, și apoi să tragem concluzii sau să jignim dacă simțim neapărat nevoia.

Facebook Comments

You May Also Like..

Curățenia de sărbători

Curățenia de sărbători Nu știu dacă voi fi criticată sau apreciată dar eu îmi voi spune părerea în legătură cu […]

Compromisul într-o relație

Compromisul într-o relație Sper că până la final să vă dați seama dacă este potrivit acest titlu articolului meu sau […]

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu Cu toți cunoaștem anumite beneficii ale  acestui praf alb „magic” în unele situații. L-am descoperit și eu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *