Compromisul într-o relație

Elena Diverse, Life style, Uncategorized, Viata de familie , , , , , , , ,

Compromisul într-o relație

Sper că până la final să vă dați seama dacă este potrivit acest titlu articolului meu sau nu.
Ne uităm în jur și vedem tot felul de relații care se destramă, ori se destramă apoi se împacă.Poate multă lume se întreabă ce se întâmplă sau cine este vinovatul într-o relație.
Este o întrebare la care, cred, fără a jigni pe cineva din breaslă, nici un psiholog cu experiență nu ar putea răspunde. Eu sunt de părere că în orice relație dacă nu se fac compromisuri de ambele părți aceasta nu va funcționa. Ce nu înțeleg oamenii, este faptul că nici o relație nu este la fel cu alte relații și niciodată nu trebuie să ne comparăm cu alții pentru că nu toți oamenii sunt la fel. Cred că depinde foarte mult de nivelul de educație al fiecărei persoane, de familia din care provine, de ceea ce a văzut în familia sa, și dacă acea persoană se hotărăște să fac la fel în relația pe care o are  cu cineva, ori alege să aibă o viață fericită alături de cine îi este drag.

Știu cazuri în care soțul sau soția având o viață grea în copilărie, se gândesc foarte bine și caută soluții sau fac multe compromisuri pentru a nu avea și ei aceeași soarta ca părinții lor și situații în care copii răsfățați care au avut o copilărie foarte fericită cu părinți care se înțelegeau foarte bine au ales să intre în anumite anturaje și să distrugă tot într-o relație.
Vedem foarte multe familii destrămate din cauza consumului excesiv de alcool și a geloziei, dar nu ne întrebăm înainte de a trage concluzii, de unde a pornit acea dependență pentru așa ceva, și foarte mulți cad în acest păcat după ce încep o relație cu cineva. Eu cred că în acea familie nu este comunicare sau dragoste și respect destul și încredere pentru a face față anumitor situații dificile. Sau partenera ori partenerul nu are curaj să îi spună  ceva persoanei de lângă el  și atunci găsește refugiu ori în alcool ori în brațele altei persoane care i se pare că este mai înțelegătoare, și de aici și scenele de gelozie.

Respectul

Am văzut persoane care consumau foarte mult alcool și erau foarte violente cu partenera de viață, însă cu multă răbdare și înțelegere , dar și cu foarte multă comunicare au reușit să renunțe la alcool și să realizeze că au lângă ei pe cineva care merită întradevăr respectat și că este cineva care îi va iubi indiferent prin ce situație trec. Deci respectul de ambele părți face foarte mult bine într-o relație.
Multe persoane nu înțeleg că partenera sau partenerul  de viață are nevoie de o anumită libertate în tot ce face.Ei cred că odată ce ești căsătorit nu mai ai voie să faci anumite lucruri pe care le făceai înainte. Nu este adevărat. Atâta vreme cât totul se face cu încredere și înțelegere de ambele părți și i se dă fiecăruia libertatea de care are nevoie, merge mai bine relația. Și știți că mai este și vorba aceea „ulciorul nu merge de multe ori la apă, se mai și sparge”așa este și în relații.
Cu reproșuri dinainte de a afla motivele unei greșeli făcute nu se face treabă.
Am văzut și situații în care familii foarte sărace reușeau să se descurce cu foarte puțin datorită faptului că, comunicau tot timpul și reușeau să ajungă la o înțelegere în orice privință și erau foarte fericiți cu cât aveau.
Din păcate după cum bine știm cele mai multe cazuri de neînțelegeri în familie sunt în mediul rural unde lipsa banilor dar și mai mult lipsa de educație duce la tot felul de nenorociri. Cred că sunt acolo persoane care în anumite relații ar dori să comunice cu persoana de alături dar de teamă că aceasta nu va intelege sau va interpreta greșit ceva, se abțin și atunci nu mai iese nimic bun.
Aceste lucruri sunt valabile atât pentru femei cât și pentru bărbați.
Este foarte mult de discutat pe această tema dar eu am vrut să vă spun doar câteva aspecte pe care le-am observat de-a lungul timpului în jurul meu, le-am privit atent și mereu îmi pun întrebarea unde este greșeala în acele relații care nu funcționează. Dar nu este același răspuns pentru toate din păcate, ci trebuie noi insine să stăm să analizăm relația noastră și să vedem ce putem face.

Facebook Comments

You May Also Like..

Curățenia de sărbători

Curățenia de sărbători Nu știu dacă voi fi criticată sau apreciată dar eu îmi voi spune părerea în legătură cu […]

Cât de răi sunt oamenii!

Cât de răi sunt oamenii! Scriu acest articol în urma unei întâmplări care am avut-o cu fetița mea la școală […]

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu Cu toți cunoaștem anumite beneficii ale  acestui praf alb „magic” în unele situații. L-am descoperit și eu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *